Mikor optimális döntés a testápoló száraz bőrre?

A testápoló száraz bőrre nem egyszer szerepel úgy a köztudatban, mint egy mindenre jó csodaszer, egy jolly joker. Tény, és való, hogy az emberek többsége, a dehidratáltságnak köszönhetően a száraz bőr kellemetlenségeivel vív csatát, ettől függetlenül az nem véletlen, hogy minden bőrtípusnak létezik egyedileg meghatározott készítménye. 

Azaz, ami a kirepedezett bőrt helyrehozza, az a túl zsírosra nem nyújt megoldást, és így fordítva. Olykor azt sem könnyű megállapítani, hogy pontosan milyen típusról beszélhetünk. Ha rendszeresen kirepedezik, viszket, esetleg kisebesedik a bőre, és a színén is látszik a szárazságra utaló „fehérség”, akkor nincs kérdés, önnek a dehidratációt megszüntető formula a megfelelő.

A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy mennyire hangsúlyos a választás folyamata. Ne kapkodja el a döntést, hiszen bőre, és ezzel együtt szervezete egészsége a tét! A hidratálás elsőbbséget élvez, nedvesség hiányában ugyanis sejtjei szenvednek. Ha nem jutnak elegendő vízhez, akkor anyagcseréjük belassulhat, a salakanyag eltávolítás pedig akár szünetelhet is. Ez már egyenes út a gyulladások: pattanások, aknék megjelenéséhez, és az egyéb, bőrön látható irritációk felbukkanásához. A testápoló száraz bőrre egészségének őrzője? Bár kevesen tudják, de a bőr az immunrendszer külső, védelmi vonala.

Ha a baktériumok, vírusok szabadon bejuthatnak testébe, mert bőre nem áll a helyzet magaslatán, akkor túlságosan kiszolgáltatott szituációba kerülhet. Ezért sem mellékes, hogy milyen módon ápolja bőrét. A szárazságot nem kell elfogadnia, mivel nem egy természetes állapotról van szó. Az ideális készítménnyel hatékonyan tehet egészsége érdekében!

Tartalomhoz tartozó címkék: testápoló száraz bőrre testápoló
Az oldal tetejére