Az arctisztítás forradalma

Az arctisztítás forradalma
Valójában mi is a micella?

 

 
 

Az arctisztítás forradalma

 

Az arcápolás első lépése a megfelelő tisztítás. Ám ezt sokan nem tartják fontosnak, kihagyják a mindennapi arcápolási rutinból, pedig hiánya nagymértékben csökkenti más kozmetikumok hatékonyságát is.

Egy alapos tisztítással eltávolíthatók a bőrfelszínéről a szennyeződések. Ez nem csupán azoknak fontos, akik sminkelik magukat. Hisz a bőr az izzadás, a zsírképződés, a káros környezeti hatások miatt természetes módon szennyeződik. Ezek a bőrön lerakódott szennyeződések, például por, baktériumok, elhalt hámsejtek beivódnak a pórusokba, ezért legalább naponta egyszer mindenkinek szüksége van egy alapos tisztításra. Ám nem mindegy mivel tesszük ezt.

A tusfürdők, szappanok kiszáríthatják, irritálhatják a bőrt. Érdemes speciális, a bőrtípusunk egyedi igényeire kifejlesztett arctisztítót választani.

A Bioderma több mint két évtizede a világon elsőként fejlesztette ki a micellás vizet, és fedezte fel, hogy az oldat tisztító molekulái mágnesként vonzzák magukhoz a szennyeződéseket.

De valójában mi is a micella?

A micella gömb alakú molekulahalmaz, a molekulák egyik fele hidrofil, azaz vízkedvelő a másik fele pedig hidrofób víztaszító hatású. Használata során a bőrrel érintkezve ezek a gömbök kinyílnak, majd újra összezáródnak, miközben magukkal ragadják a bőr felszínén található szennyeződéseket. Az ilyen típusú arctisztítók, sminklemosók nagyon hatékonyak a zsíros szennyeződésekkel szemben. Biztonsággal alkalmazhatók érzékeny bőrön is, kitűnő bőrtoleranciát biztosítanak.

A Bioderma arctisztítókban lévő micellák a bőrrel megegyező struktúrával rendelkeznek, kíméletesen távolítják el a szennyeződéseket, óvják a bőr védőrétegét. Használata egyszerű, a micellaoldattal átitatott vattakoronggal gyengéden eltávolítható a smink és egyéb szennyeződések. Hatékonyan és kíméletesen tisztítja az arcot és a szem környékét, nyugtatja az érzékeny bőrt, azonnali frissességet nyújt, így minden bőrtípusra ideális választás.

Habzó arctisztítók használata

A micellás víz mellett a habzó állagú arclemosók kedvelői is megtalálják a számukra megfelelő terméket. A Sensibio Gél moussant kíméletesen tisztítja az érzékeny bőrt és távolítja el a sminket anélkül, hogy megsértené a bőr hidrolipid rétegét. Bársonyos textúrája puhává varázsolja a bőrt.

A Bioderma termékkínálatában az arctisztító gélek, illetve micellás arclemosók minden bőrtípus számára elérhetők, így mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb terméket - legyen szó zsíros, érzékeny, vízhiányos vagy rosaceás bőr ápolásáról.

BIOLÓGIA A BŐRGYÓGYÁSZAT SZOLGÁLATÁBAN

Az oldal tetejére